سیره قرآنی حضرت زهرا سلام الله علیها
قرآن کریم برترین سند حقانیت پیامبر(صلی الله علیه و آله وسلم) معجزه ای است که در همه ی زمانها با بیانی شیوا نیازهای عموم مردم را پاسخگو است. خداوند قرآن را کتاب هدایت و استوارترین برنامه زندگی اعلام کرده و فرموده است:
“ان هذا القرءان یهدی للتی هی اقوم"(اسراء/۹)
باتوجه به اهمیت قرآن درهدایت و زندگی انسان ها، معصومین علیهم السلام سفارش هایی در مورد بهره گیری و استفاده از آیات الهی کرده اند و روایات فراوانی نیز در این مورد نقل شده است. پیامبر اسلام(صلی الله علیه وآله وسلم) در حدیث شریف ثقلین می فرماید:
“إِنِّي تَارِكٌ فِيكُمُ الثَّقَلَيْنِ كِتَابَ اللَّهِ وَ عِتْرَتِي أَهْلَ بَيْتِي ما إِنْ تَمَسَّكْتُمْ بهما لَنْ تَضلُّوا أبَداً…؛ همانا من دو چیز گرانبها را در میان شما باقی میگذارم، کتاب خدا و اهل بیتم را، تا زمانی که به این دو چیز گرانبها تمسک کنید گمراه نخواهید شد…”
بنابراین، دخترگرامی رسول اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) در تمسک و عمل به این امانت الهی در زندگی خویش پیش قدم بوده و همواره سفارش به قرآن می کردند. ایشان از آن جا که حافظ قرآن بودند و بر معارف قرآن تسلط کامل داشتند، در سخنانشان به اقتضای کلام به آیات قرآن استناد می فرمود. به عنوان نمونه، ایشان در خطبه ای که در مسجد پیامبرصلی الله علیه و آله و سلم بین مهاجر و انصار در دفاع از ولایت امیرالمؤمنین حضرت علی علیه السلام و در اثبات مالکیت خود بر فدک بیان فرمود؛ به بیست و چهار آیه ی قرآن استناد کردند. که این نشان دهنده ی تسلط کامل حضرت برآیات قرآن است.
سیره زندگی حضرت قرآن محور بود؛ بیان احکام قرآن و نشر علوم قرآنی در مجالس به ویژه برای زنان، از دیگر خدمات قرآنیِ ایشان است. از شاگردان تربیت یافته مکتب فاطمی، میتوان به بانو فضه اشاره کرد. این زن بزرگ که خادم حضرت فاطمه سلام الله علیها بود، تا بیست سال پس از شهادت حضرت به قرآن سخن می گفت.
در شأن حضرت زهرا سلام الله علیها ده ها آیه و سوره نازل شده است. و عظمت و منزلت ایشان به وضوح قابل مشاهده است. همچنین خدمات ارزنده شان به قرآن در کتب تاریخی و روایات ذکر شده است.
با توجه به سیره زندگی فاطمه زهرا سلام الله علیها میتوان گفت: که ایشان با عمل به قرآن و فرامین الهی میخواست به بشریت بگوید که راه رسیدن به قلّه سعادت، پیروی از قرآن و عترت است.
پ.ن: بصائر الدرجات فی فضائل آل محمّد (ص). ج١، ص ۴١٣
بحارالانوار، ج۴٣،ص 86
فرم در حال بارگذاری ...
بابانظر
جایی خوانده بودم که؛ “کتاب ها تا نخواهند نمی توانی سر از زندگی شان دربیاوری و لابه لای خاطراتشان نفس بکشی” . مدت هاست که منتظر بودم، کتاب صدایم بزند. کتابی که سه سال و نیم پیش برایم سوغات آورده بودند اما؛ نمیتوانستم به سراغش بروم.
هفته دفاع مقدس بود که کتاب صدایم زد. به سمت کتابخانه رفتم؛ کتاب را برداشتم. شروع کردم به ورق زدن و مشغول خواندن شدم. کتاب به قدری برایم مستند و دوست داشتنی بود که دلم نمی آمد زمینش بگذارم.
کتاب بابانظر خاطرات شفاهی شهید محمدحسن نظرنژاد است که حاصل گفت و شنود 36 ساعته سید حسین بیضایی با اوست. که به دست مصطفی رحیمی تدوین شده است.
جنگ، محمدحسن نظرنژاد را بابا نظر کرد. سایه ی پدرانه اش بر سنگرها، مِهرش را در دل بچه های خراسانی تا همیشه ماندگار کرد. شاید این مرد در میان همه کسانی که جنگ هشت ساله را تجربه کرده اند یک استثنا باشد. بابا نظر بیش از ١4٠ ماه در مناطق جنگی بود. وقتی جنگ تمام شد ١6٠ ترکش به بدن نیرومندش که روزی از پهلوانان خراسان بود، اصابت کرد. آن روزها برایش ٩5درصد مجروحیت نوشتند. امروزه این شهید بزرگوار با آن همه زخم و درد و جان فشانی در گمنامی هم یک استثنا است.
پ.ن: کتاب های زیادی در زمینه دفاع مقدس خوندم اما، با خوندن بابانظر حس کردم جنگ رو زندگی کردم. اسامی زیادی از شهدای معروف مثل شهید چمران و شهید کاوه ، شهید برونسی، سردارشهید سلیمانی، سردارقاآنی و آقای قالیباف و.. توی این کتاب اومده و فعالیت هاشون رو ذکر کرده پیشنهاد میکنم حتما کتاب رو مطالعه کنید.
✍️گمشده بقیع
#معرفی_کتاب
#کتاب_بابانظر
فرم در حال بارگذاری ...